25 November 2011

currently in no mood..
urghhhh......

20 June 2011

first day@ work

Hi uolls,
today is my first day kerja dekat emystic boutique tingkat 2,pkns bandar baru bangi..quite better if nak compare dengan kerja i masa cuti habis matrik dulu..kerja kat sini x berapa busy and penat..lagi boring adalah..sempat pulak nak mengantuk kalau x ada customer tu..huhu..
overall okay..walaupun kelam kabut sikit tadi..biasa la tu kan,first day kat tempat baru,memang la akan rase a little bit awkward kan..hee...plus rasa letih sikit la sebab dah lebih sebulan duk umah je kan,ternak lemak..hahaha...
anyway..still missing them..big time..^_^



18 June 2011

my super duper superhero =)

Hi all,
for these past 2 days i feel a little bit down..sebab result exam sem 2 yang agak mengecewakan..apa2 pun i still bersyukur padaNya sebab lulus semua paper..even x cemerlang 4 flat la kan..DEAN LIST..huh..jauh panggang dari api..heh...

well..well..well..the result was sent trough my email..and i asked my bf check kan untuk i..and dia promised nak check lepas solat jumaat..

a day before result exam keluar tu,memang i x rasa apa2..sebab saja x nak memeningkan kepala,me'nervous'kan nerve cell..hahaha....tapi before tengahari,my roomate dah call and i dah boleh expect apa soalan cepumas yang akan keluar..huhu..like what i've expected..she do asked me..and big congratez to her for her success..that moment i start feel nervous..aduii..

lepas solat jumaat..i video calling dengan bf i kat skype..and dia terus logged in my email..masa tu,i dah x tau dah i punya nervous dah sampai tahap ape dah..then,my bf sebut every each subject that i took last sem sekali dengan gred..huwaa...

bila rasa macam dah x tahan nak nanges,i terus avoid my web cam...hihihi..malu...*blushing..auww...
lama jugak la i macam tu..fuhh...then bila dah dipujuk dan ditenangkan barulah i rasa macam lega sikit,i ajak dia main backgammon..hahaha..saja nak mengubat jiwa yang lara ni..grrr...
ilysm...thanx dear..<3
not forgotten cik farhah hafizah di atas kata2 anda semalam..hihi..thanx...
insyaAllah i'll try harder and harder for the next,next sem...;)

15 June 2011

bukan salah kita.

Hi guys..!!
today i nak share something i got from facebook..benda ni dah lama kot rasenya..but i baru perasan..haha..LOL..!so..i just copy it..

Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan salah mahasiswa/i bila dia tidak lulus ujian,
Sebab bagaimana nak lulus, nak belajar pun dia tidak sempat…
Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik … Mari kita kira!

Hari Minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.

Hari Cuti Umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari.

Cuti Semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.
Baki tinggal 223.

Tidur
Tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur. Baki tinggal 103 hari.

Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.

Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.

Makan :
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari.

Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.

Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.

Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.
Baki tinggal 21 hari.

Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.

Surfing Internet
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isuhangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.
Jadi baki tinggal 1 hari.

Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!! Mana boleh belajar!

So memang BUKAN SALAH kita!!! haha..;D

14 June 2011

blogwalking

Hi,
recently i rase macam malas gile nak blogwalking..even kalau i blogwalking pun,just bace entri,or sometimes do leave comment..name nak follow memollow and tinggal jejak kat shoutmix or whatsoever ni,i jadi malas sikit..thats why now my blog punye trafik pun macam x menggalakkan je kan(macam la before ni trafik blog kau sibuk je memanjang kan..sampai jammed..haha..)bukan ape pun..it just..i've been very lazy to log in my google account..hihi..malas betul kan..??

ni lah jadi nye kan..my shoutmix box pun sepi je..huhu..boleh nampak kan kat situ last comment by cik fisha pun on 28th may..whoaa..sekarang dah in the middle of june..thats mean,dah almost 2 weeks i x blogwalking..hee..

nak update entri pun malas..hee..ape la nak jadi kan..but its okay..i don't mind..because any entry that i wrote memang i tulis based on my mood pun..no any other intention..so,bila tiba2 i macam lame x update,means i tak de mood nak update my blog la tu..huhu..chill..~

08 June 2011

dunia dah maju,zaman dah moden..

Hi,
betul kan?now,dunia dah maju,zaman dah moden..apa buktinya?ok uolls tengok ye..dulu ada ke handphone?dulu ada ke orang2 bercintan-cintun bersms?they all ade ke hotlink super saver nak gayut dengan bf/gf diorang tengah2 larut malam?nope rite..contoh terdekat la kan,umm..ym,skype..haa..yang ni jimat sikit..boleh chatting,boleh video call dengan buah hati uolls free of charge la kan..x payah bayar bil celcom ke,maxis ke..just bayar bil tmnet or broadband uolls monthly je..hihihi..or nak yang lagi jimat??guna je wifi kolej uolls,x pun wi-fi jiran sebelah rumah illegally..hahaha..nak contoh lain?facebook ade,twitter pun ada..kalau myspace and friedster tu pun,sama jugak la function dia..x payah nak cite la..uolls mesti dah expert punya..

biasa la kan..bila dunia semakin maju,ada pros and cons nya..cuba uolls perhatikan la ek..kalau bf/gf korang contact dgn boys/girls lain dekat facebook..tetibe terkantoi pulak dekat uolls..uolls jeles x?jeles x?mesti jeles punya la kan?x tau la kalau uolls x jeles..tp i jeles tau..jelesss sesangattt....kalau setakat comment2 gambar or status updates tu,fine..ok lagi la..tapi berpada2 la jugak kan comment tu..jangan la pulak sampai dia pergi comment i love u,i miss u kat boys/girls tu..tu memang panas la hati aku kan..kalau dia pergi chatting ke,message kat facebook tu ke laaaaagi la i sakit hati..

ha..lagi satu source of technology yang boleh uolls bagi perhatian lebih mesti la..handphone..tu pun salah satu nya jugak..kot2 bf/gf korang bersms or bergayut tengah2 malam dengan orang laen bukan dengan uolls..better watch out!! hurmm..memang la kepercayaan tu penting kan dalam perhubungan..but u still have to mind what he/she is doing belakang uolls..sebab sometimes there are too many unexpected things would happen..kita mesti la x nak benda2 yang x menghappykan kita berlaku kat kita kan..just amek langkah berjaga2..jangan nanti dah terhantuk baru nak tergadah kan..masa tu mmg kau dah x boleh nak buat apa la bila kekasih hati dirampas orang..ngee...tapi..kontrol pun kontrol jugak..jangan la sampai dia rimas ok,over protective pulak..kalau korang pun,mesti korang rimas kan..??x eh?hee...

disebabkan teknologi sekarang dah terlalu canggih dengan segala bagai gadget..ipod,ipad,iphone,sume i la..maka banyak la terjadi nya kes2 cemburu buta..hahaha...bukan buta ok?celik je..dah memang jelas,nyata dan terang kau curang,malam2 gayut dengan boys/girls lain..apa kes?kura-kura dalam perahu,pura-pura x tahu pulak...

sometimes i ada jugak terfikir..bagus jugak kan kalau x pakai sms or calling2 ni..main utus2 surat pulak..hari2 tunggu abang posmen hantar surat dari kekasih hatiku..wahaha..bes ape..klasik kan..x payah bayar bil celcom yang melambung tu..sedia duit stem je la..tapi nanti,ada pulak pencinta alam protes kata,kita kena jimatkan penggunaan kertas..selamatkan hutan kita..aduihh...

umm...apa2 pun..technology do benefits us if and only if we know how to use it wisely..i x kata technology tu memudaratkan..cuma ia akan memudaratkan bila kita menyalkahgunakan ia..ok?faham..?bagus..double thumbs up..


nota hati : entri ini tidak ditujukan kepada sesiapa di sekeliling saya..sekadar meluahkan pendapat..siapa makan cili,dia la yang rasa pedasnya..maaf atas segala kekasaran bahasa dan kata..

for my love..ilysm...<3
penggunaan peribahasa yang dah lama ditinggalkan masa spm..hahaha..;D

07 June 2011

back again...kolej matrikulasi negeri sembilan...

Hi readers,
just got back home from kuala pilah..to be more exact..from kolej matrikulasi negeri sembilan..huhu....urmmm..today i follow my famili semua hantar my sis register dekat matrik negeri sembilan for second intake..suppose budak2 second intake register semalam..but then,disebabkan beberapa sebab yang x dapat nak dielakkan,my mom call ofis semalam and told nak register hari ni..yeah...it is my matrik..ceitt..perasan pulak...heh..betul ape..??i was a student kat sana dulu ok?2 years ago...huh...miss the old time...x sangka pulak dah 2 tahun i tinggalkan matrik ek?i ingat baru 2 bulan...hihihi...





hurmmm....bertolak seawal 8 pagi..we arrived there around 9.15 a.m...whoaa....x sangka i will back here again..miss every corner..every scene..everything..wuuu...ok..sampai je sana..guard kata kena daftar kat dewan bankuet..terus my mom tanya i..tahu kan dewan bankuet kat mane?i just nodded...yeah..for the next 2 hours there..i jadi tour guide..huhuhu...

the time i stepped the stairs..there's a voice in my mind said i was stepped here before...the time i went trough the way...there's a voice in my mind said..i've going trough this before...whoaaa....the time i tengok all the students jalan laju-laju dari dewan kuliah nak ke lab...i just remembered..i've ever did the same thing with them..miss them a lot..

after dah setel urusan registration kelas and kolej semua...kitorang pun angkut semua barang2 dia yang mcm setahun-tak-nak-balik tuh pergi bilik dia...ok..she got room at C2..bilik paling hujung pulak tu...mmg dekat la kan dengan kafe..keluar bilik je pun dah boleh nampak mak cik kafe masak lauk ape hari ni..hahaha....heaven...

wish the best of luck for my sis to adapt with her new life there...i'm sure she will get use to it..and enjoy her life there because i know kmns is the best...<3


04 June 2011

nur kasih...

wuwuwuu...i memang la ketinggalan zaman kan sebab baru berpeluang tengok cerita nur kasih...x pela lambat pun asal kan dapat gak tgk..dengan orang tersayang pulak tu...hihihi...happy tak terkata..;)) 
ooo...cerita tu memang la boleh buat uolls meleleh air mata x hengat dunia..huhuhu...but then dalam2 tengah sedih tu,boleh pulak kan ade kejadian yang memalukan i...uhh...x mau ingat dah...boleh pulak dia duk gelak2 kan i x hengat dunia...i bet mesti mak cik dekat seat belakang kitorang panas hati je sebab diorang tengah syok layan part menyentuh hati adam dengan nur tetibe boleh pulak kan dengar kitorang ketawa x hengat...huu....apa2 pun...i bahagia...and nak tengok lagi pun boleh..hihihi....

24 May 2011

header and layout baru..ngee...

hi guys..
mlm ni suppose x plan pun nak update blog..tp tetibe terase gatal plk tgn ni nak menaip..hehehe.....
act..i baru je tukar layout dgn header baru..yes i know..mmg x lawa pun..hee..sy kan budak baru belajar..hihihi...at least i puas hati..plan nye nak tukar layout yg ala2 matured sikit kan..ehehe...tp bila dah jumpe yg terkenan di hati,x leh pakai plk..i dah try banyak kali paste html code tu tp still x boleh..yg ni pun jd la..walaupun x berapa nak matang kan..wee...~

tengok..ni la hasil nye..bile bdk baru belajar edit gamba..ehee...:)

22 May 2011

maddi jane..;)

Hi readers...
cube bagitau kat i sikit sape yg x kenal dgn si kecil molek maddi jane ni?xde kan?ramai yg kenal dia rite?mane2 yg rase mcm x pernah dgr name maddi jane tu bole la tanye kat mr. google ye..hihi...

1st time i got to know 'bout her mase i bw blog cik fatin liyana..kat situ ade 2 vid youtube..satu video maddi jane and the other one is rebecca black...that time maddi jane tgh nyanyi impossible..i mmg suke gile lagu impossible by shontelle..but then bile 1st time dengar maddi jane nyanyi..i dah ter fall in love...ceh3x..hihihi....mase tu i x sangke plk yg si maddi jane ni is just 12 years old girl..lg mude dari sy rupe nye..tgk gaye mcm matang je..but sweet..and cute..;)

since then i keep hear all the songs yg dia nyanyi..mmg kdg2 tu i lg suke version maddi jane instead of the ori one..huhuhu...kebetulan plk my housemate,nafisha mulki tgh gila bayang dgn JB..dia pun download sume lagu2 JB dgn maddi jane skali..then dia transfer and bg kat i..mase tgh study week hari tu,kalau i dgr lagu,konfem ulang2 lagu maddi jane je la..hihihi...sampai cik madie pun bising..hihihi....

and this is the latest lagu maddi jane yg i adore the most,price tag by jessie j..b4 ni i pernah je dgr lagu price tag ni sang by jessie j kat radio..but cam xde feeling nak tersuke je..then..one day my roomate kate,maddi jane ade nyanyi lagu price tag jgk..i pun excited la nak dgr kan..yeah..i love it...rite now..keep repeating that price tag by maddi jane...;))
nampak comel je kan dy..<3

17 May 2011

end of exam...jalan..jalan..jalan...and jalan2...;))

Hi guys..!!
ok..bahagia nye la kan bila dah habes exam...seronok gile..ceitt...over plak..huhuhu....
neway..10/5 hari tu i habes exam..habes exam pukul 12..pukul 1 dah ade plan nak kuar dgn housemate2 i..hihihi...tp plan je pun..pukul 2 baru gerak...hehehe....

10/5/2011

venue : jusco bukit raja,plaza alam shah
time : 2 pm - 1 am
tengok fast five,karokk menyumbangkan lagu,maen bowling(juara longkang)...;))








11/5/2011
kemas umah..kemas umah..and kemas umah..biasala..kitorang nak balek kampung and cuti sem 4 bln..woaah..heaven..;))
overnite kat umh kwn i,shasha together with ayu...miss them alot..lame sgt x jumpe mereka..<3

12/5/2011
genting..!!!!
ok..terlebih excited sudah..huhuhu...saat yg ditunggu2...;D
i together2 with ayu,shasha and partner,fuza and partner...
sedih seket la sbb fuza and fara xdpt pegi..termasuk la en. ridhwan yea..;((


mlm tu..kitorang plan nak tengok midnite movie kat klang..lu langsi..lu mati...hari tu tgk trailer dia..mcm best je..tp x sempat plk..so..kitorang pun lepak downtown shah alam je la..

13/5/2010
time to back home..ouh..jauh perjalanan baru la sampai umah kan...
i tunggu kat kl sentral..3 tren lepas..mak oii..ramainye la kan org nak balek..korang x leh ke x balek mase aku nak balek..??huhuhu...(kau ingat ktm bt tren tu utk kau sorg je ke??hahahah...)

mlm tu dkt kol 9 baru la i sampai umah..ouh..home sweet home...rindu gler kat umah...lame dah i x balek umah..tp..xpela..cuti 4 bln kan..hehehe...
and  now..bru la sempat nak update my blog..;))

19 April 2011

CONTEST ALYA : AKU DAN ALAM

Hi uolls...!!!
diz time i nak update entry pasal contest nih...
diz is my 1st time kot join contest..hihi...
i telah di tag oleh ain shakirah,
to join contest by cik alya...
here it is...
i suke gile gamba ni..even xde la smart mane kan...
jus for fun je pun join contest ni..
since sy tlh ditag oleh rakan sy..;)
love them...miss them...
location : somewhere 'round cheras
year : november 2009
setel..and now..i nak tag yana,syera,madie,fisha,syiqah

btw..i bz gile rite now..sbb diz week dah start study week...
and i'll be away for another 3weeks..:))
DONE~

04 April 2011

my passion...;)))

Hi guys,
i love numbers...(apahal ttbe lak nih..??nti mrh bf i..hihihi...) ok,act..just got home from calculus class..huhu..and guess what??i miss calculator so much..hahaha...td b4 kelas, ade gap beberapa jam..saje je i merajinkan diri buat some revision on this subject..(cewahh..poyo je..nak kate kau rajin sgt la tu kan..hahaha...padahal nye belek2 satu topic je pn kan..ngee...)then..mse i nak try answer one of the exercise..i dgn poyo nye telah menekan calculator laju-laju..haha..it was so are me..rindu kat calculator punye pasal kan..ngee...well...engineer-to-be x jadi kan..jadi la pharmacist-to-be rite now..umm...

tp bercinta dgn numbers pun..still x skor gak kan dlm previous test...haih...

i'm off~

02 April 2011

sharing is caring...

Heyya...!!!
SHARING IS CARING....oh no..i'm not going 2 talk anything about berkongsi kasih or whuteva..i xrela berkongsi kasih..huhu....(seriously..i MEAN it..;)) it's about sharing your problem..currently i am in progress to finish up my bel422 report writing about stress..and one of the question that we ask to the respondent adalah
==> is sharing your problem with someone help to relief your stress?
ok..if it was me,surely i akn jwb YES..of course...lg2 bile dpt share our probs with someone that we love rite..naa...
upss...;))

rite now..agak sedikit stress dgn keadaan sekeliling yg menyesakkan..cewahh..hee...but then, i do feel a little bit relief coz dah spill out and told everything yg terbenak dlm hati to my syg..;) and dia pun dgr je even maybe x fhm pape pun kan..but at least..he did listen to me..:)
jd mari la berkempen sharing your problem to reduce stress statistic..hehe..;D
share okey..??

ILY so much MOHD RIDHWAN M. TAHA...<3

31 March 2011

fitness test for wellness.

Hi Guys,
looks like mood i nak mengupdate blog semakin berkurangan ye lately ni kwn2..huhu..act,for the past few weeks i've been busy with all the assignments and preparation for presentations..dat's why la i agak menyepi..hee... 

but today juz finished my first presentation in front of the lecture hall..at first,mcm agak cuak la jgk coz the whole my batch should be there in the lecture hall..dalam 170++ students..plus barisan lecturer2 yang mantap..huhu...but then,ramai jgk yg x dtg since they all dah present last week..and lucky me coz we were divided to 2 group..we were in dk7 and the other group was in dk9..dlm lecture hall td maybe ade dlm around 50 students je kot..;)))
boleh x anda nampak kecuakan di muke itu..;D




the rest is history....~but i really333x lega dat it was OVER...;)))
rite now,i am preparing for my next presentation on next monday..but,this time juz kena present dpn pracmate je..:D

next week will be minggu yang agak bz for me..dgn 4 test,1 presentation and 1 kuiz..ohh...btw..one of the 4 test is fitness test..it was under one of my course;co-curriculum..ngee..;))) but then..even that test x memerlukan i untuk bukak buku and lecture note bagai..still it is quite tough..bcoz i am not an athlete..huhu...so,mcm dah boleh expect la kan my level ke'fitness'an tu..naa...~

so,for this 1 week i need to take a balance diet..avoid makanan x berkhasiat(yeke..??)..minum susu before tido every nite..in order to strengthen my tulang..since one of the test is to test kekuatan otot dgn melakukan lompatan..huh..kwn2 sila ringankan bdn anda ketika melompat untuk membuat lompatan terjauh ye..;P and PRACTICE..'practice make perfect' rite..huhu...last nite,i dgn romate i dah stat bt seat up 30x..haha...siap la 6 pack ouh lps sebulan..ngehehehe....

dat's all for today..thank you...~
(ape kejadahnye plak skema ulang ayat mse present td huh..??)

12 March 2011

pharmaniaga lifescience...

Hi uolls!!
today i saje2 gatal nak upload gamba yg dah basi nih..huhu...tp xde la basi mane pun kan..baru 3 hari je pun...last wednesday i dgn hosemates i go for a visit kat pharmaniaga lifescience...kitorang pergi 1 bas..dlm 40 org student..lecturer pengiring ade dlm 6 org kot..

pharmaniaga lifescience...
i thought if i pegi visit nih,mesti best gile lah kan..sbb bkn senang tau nak dpt chance masuk pharmaniaga ni..tgk2 ape yg patot tgk dan patot tahu as a pharmacist-to-be kan..kitorang tersgt la excited bile dri jauh la dah nampak  pagar pharmaniaga tuh..huhu....

but then,kitorang x leh nak explore sgt pun tempat tu coz if nak masuk most of the lab,kene amek byk precaution step..since diorang kene make sure produk diorang sterile bagai dan tak ter contaminated dgn presence kitorang..huhu....

student of pharmacy...part 2...
gamba pun x leh nak snap mase dlm lab tu bcoz dat's their policy...jadi nye..dpt maen snap2 gamba kat luar je lah kan..huu...
dat's all...~
xde motif..gedixx snap picte kat bus stop..huhu...

wedding II...

Hi readers...!!!
eh..x..x..bkn i kawen utk kali ke-2..ouh..pliz la pecaye..sy mude lg la..huhu..act..baru ni la pun nak upload picte mase wedding kazen i...after seminggu baru merajinkan diri nak 'upload mengupload' nih..huhu...so..uolls lyn kan je lah gamba2 nih yea...;)

ape i bt tu..??jd bidan terjun hias meja mkn beradap penagantin..huhu...
maen taram je pun gubah bunge tuh..ngee..~

hasilnye...wah..boleh thn gak la kan..ceitt..masuk bakul angkat sendiri plk..
padahal bkn i bt sorang2 pn..hee...

ni plk adik i..yg tersgt la rajin jd flower boy  dok bg door gift kat org yg dtg...
mmmuuaaaxx...!!!

mane gambar bride n groom kan..??mcm i punye wedding plk kn..over you...huhu...sat2..
since tema dy pink+aqua blue..so bunga telur kat situ ade
2 kaler ye tuan2 dan puan2..huhu....comel kan pelamin dy..i likee...<3
not yet gmba pangantin..haha...gamba mhl nih...i bersusah pyh nak kene menyelit di antara ramai2 cameraman kat dpn tuh..akhirnye...

dpt pun snap gamba king n queen of d day..since i pendek+kecik...jd,terpaksa la ye zoom jgk..tu yg gamba pun low quality....huh..x kire..asal kan dpt gak snap..hee...
ni combination cake n cupcake..comel je..

okeh..it's time....

to eat cupcake..hbes je photoshoot ngn pengantin...acting ala2 potong kek 2,3 kali pun x jd..akhirnye..kitorang pun rembat je cupcake tu sorang satu..huhu...yummmyyy....
okeh..perut dah kenyang...bdn dh penat..kite..
snap picte la plk kan..hee...i plg suke gamba ni..
credit to;my aunt..
tu je la pun yg i rajin nak upload..kang i upload byk2 pn..uolss tgk sampai nak termuntah hijau plk kan..sbb...serius gamba we'all je pun lah yg byk..hihi...gamba bride n groom byk kat cameraman profesional la kan..huhu...dorang mane maen takat camera 5.0 mp kan..hee...

act,tgh bermuram dan bersedih hati jgk la..coz tomorrow kenduri belah groom plk kn..kat melaka..i punye la excited..dah canang kat satu kampung,kate i nak balek diz week..tp ttbe plk hari tu my mom msg n told me..my dad kate xpyh balek coz if i balek pun,belum tentu i akn dpt ikot dey'all pegi melaka sbb kete dah full sgt..huwaaa....plus i ade test next week..so,my mom suruh dok je kat puncak nih,n studi...masalah nye..studi ke..??tepuk dada,tanye selera la kan...huhuhu...

so,terpaksa la i redha dan menerima ketentuanNya..hee...rite now,tunggu je la sepupu sepapat i upload picte dey'all berjln2 mkn angin kat melaka masuk fb..huh...jeles teramat...;S 

neway...this entry is dedicated to my mom...yg bakal menyambut hri lahir yg ke-48...
mmmuuaahhxxx....<3


06 March 2011

wedding...

Hi readers...
okeh..not my wedding..it's act wedding kazen i..sje nk bt havoc kn..huhu...i ni bdk2 lg kot..xcukup umur pn lg nk kawen..auww...

jus arrved home an hour ago from shah alm..shah alam cnvention cntre,sacc...de pe ek kt sne..i ade diner MPG..mlm pra graduan...mostly spnjg diner td ok lah..psembhn sume bes2 n mntap2...mknn pn bole thn la..but then i kne kuar dewan b4 diner hbes kot..sbb my mom n my dad dh smpai nk jmput i blek bngi coz tmorrow is my kazen's wedding..x smpt nk snap2 picte dgn mmbe2 n hsemate sume...sob2x..~

umm..xpela..yg psti,esk mse wedding kazen i,i akn pstikan...gmba i la yg pling bnyk..(huhu...over u..klah pngntin..!!)2nite still xdpt nk upload gmba2 yg dpt snap mse mpg td..(tu pn ciput je kot..huu..)coz bnyk snap gmba pkai phne my fren je td..plus nk trnsfer pic from phne i pn,xde usb or mmory card reader...so..trpkse la dtngguhkn..ngee..~

to be continued...~

04 March 2011

~nur kasih the movie~

Hi guys,
spe tau psl nur kasih the movie..??spe tau?spe tau?ha..meh sini i nk cite..huhu..act i pn bru je tau psl ni..heh..x up-to-date lngsung kn..hee...dlu pnye la menggila tgk cite nur kasih evry friday kn..sweet kn adam & nur..kn..?kn..?and certain scene tu bile kte tgk,touched pn de gk..<3



ok..xnk cite pnjg mlalut2 kt sini...spe yg dh x saba2 nk tgk cite ni..tnggu la eh..19 mei 2011...~

some info 'bout nur kasih ;

DRAMA bersiri popular Nur Kasih pada tahun lalu disajikan penuh dengan cerita cinta antara Adam lakonan Remy Ishak dan Nur Amina (Tiz Zaqyah) serta pengorbanan Aidil (Fizz Fairuz) kepada adiknya, Adam.
Jika dalam drama bersiri, Aidil terpaksa mengorbankan cintanya kepada Nur Amina demi Adam tetapi pengorbanan Aidil tidak terhenti dalam drama yang disiarkan sebanyak 26 episod itu.
Ini kerana dia masih lagi menerima pelbagai dugaan dan ranjau dalam menempuhi kehidupan menerusi sekuel terbaru Nur Kasih yang disambungkan dalam bentuk filem.
Untuk filem berjudul Nur Kasih The Movie itu, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.

can't wait 2 watch this...~


01 March 2011

~begitukah cinta..??~

Hi,
act xde bnde pn nk share utk entri kali nih..sje je an gatal tgn,wt2 rjin la update blog..hihi..sbb xnk la plk tnggal blog nih utk 2 1/2 bln lg..huhu...but since td mse tgh bz (bz la sgt kau kn..) bt assigment for sbjek MGT,my hsemate leh plk sebut2 psl cite ''begitukah cinta...'' haa..korg msti tau kn cite nih..?? 'spe xtau cite ni,sile angkat tgn mcm sy..'hahaha...sindrom hntu kak limah balek umh...dy tnye i, sweet x cite tu..of kos la sweet...kn..kn...hee...

act mcm dh jd rutin kot for pas 2,3 weeks,ktorg stu umh akn dok mngadap dpn tv tgok cite tu smbil dinner..huu...so..utk entri kali ni,i nk rekemen kan kt korg2 yg x tgk cite ni utk tgk sugar sweet love story nih..sgt sweet wehh...serius x tipu...<3



after a long silence

hi uolls..!!
okeh..series da lme giler kot x update my blog...kn..kn...tgok la tuh...last entri pn 15/12/2010..but now dah 1/3/2011..huhu...genap 2 1/2 bln i mnyepikn dri..(cewahh..ayt nk poyo je..kn..hee..) bkn ape pn..actually mse dh nk dkt hjung2 cuti sem lepas bz sket la memandngkn i dgn hsemates pndah msuk umh bru..so,ade sgale mcm hal yg nk kne uruskn mcm bli kperluan asas,brg2 dpur n etc..
rumahku syurgaku..okeh..xpyh tnye la kn..which one umh i..hee..~

bile dh msuk sem bru plk,mmg la x bpe nk bz dgn kls since lab n tutorial pn mostly byk x stat lg..kalo g fak pn,attend lcture je lah pn..tp i'm still trying to adapt dgn hidup bru since dh duduk luar ni..pnat tok sah nk kte la even kls x bpe nk pack sgt lg..nk kne tggu bas lg,bpe lme plk kn..nk2..kt pncak alm ni,pk cik bas bkn btol sgt pn..ikut suke suki dy je..pnah kot ktorg tggu bas dkt sejam..tp nk wt cmne en..option len xde..tggu gk la nk x nk pn,,hee..

plus mse tu umh ktorg blum lg de line telepon n intenet..awal2 sem lg i dgn hsemate dh g dftar grad pack yg utk student tu..but after a week bru dpt line tepon..then nk msuk almost 2 month bru la line intenet plk msuk..yup..trsgt la sbar kmi mnuggu..huhu...for the mean time,kalo nk on9 pn,smpat la gk on9 fb kjp2 kt lab comp..huhu..(sadis..!)nk mnghupdate blog..kem slm je la..i x mcm cik fisha yg mmg determine bertape kt lab comp nk hupdate blog ye..hehe...

then after a week blek dr cuti rye cine bru la dpt line intenet..dgn gmbirenye kn ktorg stu umh bntai on9 24hours..(ouh..over la uolls..!!hihi..)but still bz dgn test,kuiz n assignmnt sgale bgai...adoii..pecah pale..plus bz dgn sgale bgai meeting..tu la..gatal sgt kn nk join jd ajk for futsal piala dekan..hee...but still enjoy..bcoz our batch dpt johan utl ktegori lelaki n naib johan utk prempuan..HEBAT..!!
part 2 hebat..!!!

no matter what..still smpat je kn nk dating dgn the lovely one..<3
rite now,still trying to adapt with my new life slowly...
daA~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...