20 June 2011

first day@ work

Hi uolls,
today is my first day kerja dekat emystic boutique tingkat 2,pkns bandar baru bangi..quite better if nak compare dengan kerja i masa cuti habis matrik dulu..kerja kat sini x berapa busy and penat..lagi boring adalah..sempat pulak nak mengantuk kalau x ada customer tu..huhu..
overall okay..walaupun kelam kabut sikit tadi..biasa la tu kan,first day kat tempat baru,memang la akan rase a little bit awkward kan..hee...plus rasa letih sikit la sebab dah lebih sebulan duk umah je kan,ternak lemak..hahaha...
anyway..still missing them..big time..^_^



18 June 2011

my super duper superhero =)

Hi all,
for these past 2 days i feel a little bit down..sebab result exam sem 2 yang agak mengecewakan..apa2 pun i still bersyukur padaNya sebab lulus semua paper..even x cemerlang 4 flat la kan..DEAN LIST..huh..jauh panggang dari api..heh...

well..well..well..the result was sent trough my email..and i asked my bf check kan untuk i..and dia promised nak check lepas solat jumaat..

a day before result exam keluar tu,memang i x rasa apa2..sebab saja x nak memeningkan kepala,me'nervous'kan nerve cell..hahaha....tapi before tengahari,my roomate dah call and i dah boleh expect apa soalan cepumas yang akan keluar..huhu..like what i've expected..she do asked me..and big congratez to her for her success..that moment i start feel nervous..aduii..

lepas solat jumaat..i video calling dengan bf i kat skype..and dia terus logged in my email..masa tu,i dah x tau dah i punya nervous dah sampai tahap ape dah..then,my bf sebut every each subject that i took last sem sekali dengan gred..huwaa...

bila rasa macam dah x tahan nak nanges,i terus avoid my web cam...hihihi..malu...*blushing..auww...
lama jugak la i macam tu..fuhh...then bila dah dipujuk dan ditenangkan barulah i rasa macam lega sikit,i ajak dia main backgammon..hahaha..saja nak mengubat jiwa yang lara ni..grrr...
ilysm...thanx dear..<3
not forgotten cik farhah hafizah di atas kata2 anda semalam..hihi..thanx...
insyaAllah i'll try harder and harder for the next,next sem...;)

15 June 2011

bukan salah kita.

Hi guys..!!
today i nak share something i got from facebook..benda ni dah lama kot rasenya..but i baru perasan..haha..LOL..!so..i just copy it..

Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan salah mahasiswa/i bila dia tidak lulus ujian,
Sebab bagaimana nak lulus, nak belajar pun dia tidak sempat…
Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik … Mari kita kira!

Hari Minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.

Hari Cuti Umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari.

Cuti Semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.
Baki tinggal 223.

Tidur
Tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur. Baki tinggal 103 hari.

Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.

Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.

Makan :
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari.

Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.

Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.

Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.
Baki tinggal 21 hari.

Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.

Surfing Internet
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isuhangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.
Jadi baki tinggal 1 hari.

Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!! Mana boleh belajar!

So memang BUKAN SALAH kita!!! haha..;D

14 June 2011

blogwalking

Hi,
recently i rase macam malas gile nak blogwalking..even kalau i blogwalking pun,just bace entri,or sometimes do leave comment..name nak follow memollow and tinggal jejak kat shoutmix or whatsoever ni,i jadi malas sikit..thats why now my blog punye trafik pun macam x menggalakkan je kan(macam la before ni trafik blog kau sibuk je memanjang kan..sampai jammed..haha..)bukan ape pun..it just..i've been very lazy to log in my google account..hihi..malas betul kan..??

ni lah jadi nye kan..my shoutmix box pun sepi je..huhu..boleh nampak kan kat situ last comment by cik fisha pun on 28th may..whoaa..sekarang dah in the middle of june..thats mean,dah almost 2 weeks i x blogwalking..hee..

nak update entri pun malas..hee..ape la nak jadi kan..but its okay..i don't mind..because any entry that i wrote memang i tulis based on my mood pun..no any other intention..so,bila tiba2 i macam lame x update,means i tak de mood nak update my blog la tu..huhu..chill..~

08 June 2011

dunia dah maju,zaman dah moden..

Hi,
betul kan?now,dunia dah maju,zaman dah moden..apa buktinya?ok uolls tengok ye..dulu ada ke handphone?dulu ada ke orang2 bercintan-cintun bersms?they all ade ke hotlink super saver nak gayut dengan bf/gf diorang tengah2 larut malam?nope rite..contoh terdekat la kan,umm..ym,skype..haa..yang ni jimat sikit..boleh chatting,boleh video call dengan buah hati uolls free of charge la kan..x payah bayar bil celcom ke,maxis ke..just bayar bil tmnet or broadband uolls monthly je..hihihi..or nak yang lagi jimat??guna je wifi kolej uolls,x pun wi-fi jiran sebelah rumah illegally..hahaha..nak contoh lain?facebook ade,twitter pun ada..kalau myspace and friedster tu pun,sama jugak la function dia..x payah nak cite la..uolls mesti dah expert punya..

biasa la kan..bila dunia semakin maju,ada pros and cons nya..cuba uolls perhatikan la ek..kalau bf/gf korang contact dgn boys/girls lain dekat facebook..tetibe terkantoi pulak dekat uolls..uolls jeles x?jeles x?mesti jeles punya la kan?x tau la kalau uolls x jeles..tp i jeles tau..jelesss sesangattt....kalau setakat comment2 gambar or status updates tu,fine..ok lagi la..tapi berpada2 la jugak kan comment tu..jangan la pulak sampai dia pergi comment i love u,i miss u kat boys/girls tu..tu memang panas la hati aku kan..kalau dia pergi chatting ke,message kat facebook tu ke laaaaagi la i sakit hati..

ha..lagi satu source of technology yang boleh uolls bagi perhatian lebih mesti la..handphone..tu pun salah satu nya jugak..kot2 bf/gf korang bersms or bergayut tengah2 malam dengan orang laen bukan dengan uolls..better watch out!! hurmm..memang la kepercayaan tu penting kan dalam perhubungan..but u still have to mind what he/she is doing belakang uolls..sebab sometimes there are too many unexpected things would happen..kita mesti la x nak benda2 yang x menghappykan kita berlaku kat kita kan..just amek langkah berjaga2..jangan nanti dah terhantuk baru nak tergadah kan..masa tu mmg kau dah x boleh nak buat apa la bila kekasih hati dirampas orang..ngee...tapi..kontrol pun kontrol jugak..jangan la sampai dia rimas ok,over protective pulak..kalau korang pun,mesti korang rimas kan..??x eh?hee...

disebabkan teknologi sekarang dah terlalu canggih dengan segala bagai gadget..ipod,ipad,iphone,sume i la..maka banyak la terjadi nya kes2 cemburu buta..hahaha...bukan buta ok?celik je..dah memang jelas,nyata dan terang kau curang,malam2 gayut dengan boys/girls lain..apa kes?kura-kura dalam perahu,pura-pura x tahu pulak...

sometimes i ada jugak terfikir..bagus jugak kan kalau x pakai sms or calling2 ni..main utus2 surat pulak..hari2 tunggu abang posmen hantar surat dari kekasih hatiku..wahaha..bes ape..klasik kan..x payah bayar bil celcom yang melambung tu..sedia duit stem je la..tapi nanti,ada pulak pencinta alam protes kata,kita kena jimatkan penggunaan kertas..selamatkan hutan kita..aduihh...

umm...apa2 pun..technology do benefits us if and only if we know how to use it wisely..i x kata technology tu memudaratkan..cuma ia akan memudaratkan bila kita menyalkahgunakan ia..ok?faham..?bagus..double thumbs up..


nota hati : entri ini tidak ditujukan kepada sesiapa di sekeliling saya..sekadar meluahkan pendapat..siapa makan cili,dia la yang rasa pedasnya..maaf atas segala kekasaran bahasa dan kata..

for my love..ilysm...<3
penggunaan peribahasa yang dah lama ditinggalkan masa spm..hahaha..;D

07 June 2011

back again...kolej matrikulasi negeri sembilan...

Hi readers,
just got back home from kuala pilah..to be more exact..from kolej matrikulasi negeri sembilan..huhu....urmmm..today i follow my famili semua hantar my sis register dekat matrik negeri sembilan for second intake..suppose budak2 second intake register semalam..but then,disebabkan beberapa sebab yang x dapat nak dielakkan,my mom call ofis semalam and told nak register hari ni..yeah...it is my matrik..ceitt..perasan pulak...heh..betul ape..??i was a student kat sana dulu ok?2 years ago...huh...miss the old time...x sangka pulak dah 2 tahun i tinggalkan matrik ek?i ingat baru 2 bulan...hihihi...





hurmmm....bertolak seawal 8 pagi..we arrived there around 9.15 a.m...whoaa....x sangka i will back here again..miss every corner..every scene..everything..wuuu...ok..sampai je sana..guard kata kena daftar kat dewan bankuet..terus my mom tanya i..tahu kan dewan bankuet kat mane?i just nodded...yeah..for the next 2 hours there..i jadi tour guide..huhuhu...

the time i stepped the stairs..there's a voice in my mind said i was stepped here before...the time i went trough the way...there's a voice in my mind said..i've going trough this before...whoaaa....the time i tengok all the students jalan laju-laju dari dewan kuliah nak ke lab...i just remembered..i've ever did the same thing with them..miss them a lot..

after dah setel urusan registration kelas and kolej semua...kitorang pun angkut semua barang2 dia yang mcm setahun-tak-nak-balik tuh pergi bilik dia...ok..she got room at C2..bilik paling hujung pulak tu...mmg dekat la kan dengan kafe..keluar bilik je pun dah boleh nampak mak cik kafe masak lauk ape hari ni..hahaha....heaven...

wish the best of luck for my sis to adapt with her new life there...i'm sure she will get use to it..and enjoy her life there because i know kmns is the best...<3


04 June 2011

nur kasih...

wuwuwuu...i memang la ketinggalan zaman kan sebab baru berpeluang tengok cerita nur kasih...x pela lambat pun asal kan dapat gak tgk..dengan orang tersayang pulak tu...hihihi...happy tak terkata..;)) 
ooo...cerita tu memang la boleh buat uolls meleleh air mata x hengat dunia..huhuhu...but then dalam2 tengah sedih tu,boleh pulak kan ade kejadian yang memalukan i...uhh...x mau ingat dah...boleh pulak dia duk gelak2 kan i x hengat dunia...i bet mesti mak cik dekat seat belakang kitorang panas hati je sebab diorang tengah syok layan part menyentuh hati adam dengan nur tetibe boleh pulak kan dengar kitorang ketawa x hengat...huu....apa2 pun...i bahagia...and nak tengok lagi pun boleh..hihihi....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...