08 June 2011

dunia dah maju,zaman dah moden..

Hi,
betul kan?now,dunia dah maju,zaman dah moden..apa buktinya?ok uolls tengok ye..dulu ada ke handphone?dulu ada ke orang2 bercintan-cintun bersms?they all ade ke hotlink super saver nak gayut dengan bf/gf diorang tengah2 larut malam?nope rite..contoh terdekat la kan,umm..ym,skype..haa..yang ni jimat sikit..boleh chatting,boleh video call dengan buah hati uolls free of charge la kan..x payah bayar bil celcom ke,maxis ke..just bayar bil tmnet or broadband uolls monthly je..hihihi..or nak yang lagi jimat??guna je wifi kolej uolls,x pun wi-fi jiran sebelah rumah illegally..hahaha..nak contoh lain?facebook ade,twitter pun ada..kalau myspace and friedster tu pun,sama jugak la function dia..x payah nak cite la..uolls mesti dah expert punya..

biasa la kan..bila dunia semakin maju,ada pros and cons nya..cuba uolls perhatikan la ek..kalau bf/gf korang contact dgn boys/girls lain dekat facebook..tetibe terkantoi pulak dekat uolls..uolls jeles x?jeles x?mesti jeles punya la kan?x tau la kalau uolls x jeles..tp i jeles tau..jelesss sesangattt....kalau setakat comment2 gambar or status updates tu,fine..ok lagi la..tapi berpada2 la jugak kan comment tu..jangan la pulak sampai dia pergi comment i love u,i miss u kat boys/girls tu..tu memang panas la hati aku kan..kalau dia pergi chatting ke,message kat facebook tu ke laaaaagi la i sakit hati..

ha..lagi satu source of technology yang boleh uolls bagi perhatian lebih mesti la..handphone..tu pun salah satu nya jugak..kot2 bf/gf korang bersms or bergayut tengah2 malam dengan orang laen bukan dengan uolls..better watch out!! hurmm..memang la kepercayaan tu penting kan dalam perhubungan..but u still have to mind what he/she is doing belakang uolls..sebab sometimes there are too many unexpected things would happen..kita mesti la x nak benda2 yang x menghappykan kita berlaku kat kita kan..just amek langkah berjaga2..jangan nanti dah terhantuk baru nak tergadah kan..masa tu mmg kau dah x boleh nak buat apa la bila kekasih hati dirampas orang..ngee...tapi..kontrol pun kontrol jugak..jangan la sampai dia rimas ok,over protective pulak..kalau korang pun,mesti korang rimas kan..??x eh?hee...

disebabkan teknologi sekarang dah terlalu canggih dengan segala bagai gadget..ipod,ipad,iphone,sume i la..maka banyak la terjadi nya kes2 cemburu buta..hahaha...bukan buta ok?celik je..dah memang jelas,nyata dan terang kau curang,malam2 gayut dengan boys/girls lain..apa kes?kura-kura dalam perahu,pura-pura x tahu pulak...

sometimes i ada jugak terfikir..bagus jugak kan kalau x pakai sms or calling2 ni..main utus2 surat pulak..hari2 tunggu abang posmen hantar surat dari kekasih hatiku..wahaha..bes ape..klasik kan..x payah bayar bil celcom yang melambung tu..sedia duit stem je la..tapi nanti,ada pulak pencinta alam protes kata,kita kena jimatkan penggunaan kertas..selamatkan hutan kita..aduihh...

umm...apa2 pun..technology do benefits us if and only if we know how to use it wisely..i x kata technology tu memudaratkan..cuma ia akan memudaratkan bila kita menyalkahgunakan ia..ok?faham..?bagus..double thumbs up..


nota hati : entri ini tidak ditujukan kepada sesiapa di sekeliling saya..sekadar meluahkan pendapat..siapa makan cili,dia la yang rasa pedasnya..maaf atas segala kekasaran bahasa dan kata..

for my love..ilysm...<3
penggunaan peribahasa yang dah lama ditinggalkan masa spm..hahaha..;D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...