18 December 2013

the beginning

Assalamualaikum readers.

To start with, saya pun tak tahu betul ke ni saya nak sambung blogging?betul ke?betul ke?wehuuu. Actually, me forth and back jugak masa decide whether to start blogging again or not. Banyak juga fikir, boleh ke saya continuously blogging?rajin ke nak update?kalau nak blogging balik, nak start all over again buat blog baru ke or just sambung blog yang dah lama terbengkalai ni?hihihi. So, setelah penat bermonolog sendiri, i’ve decided to start blogging again. Here we go.

To share on my experience, preparing for my wedding with b2b out there (if ada yang nak saya share la.huhuhu), I just use this old blog of mine with different name. Rasa mcm dah lebih 2 tahun x buat entry. My last entry was on 25 November 2011 which is during my 1st year degree. But now dah final year degree dah pun. Haha. Nampak tak di situ betapa blog ini telah lama dianak tiri kan oleh saya. Hee. My roommate pun pernah suggest ‘Ika, update la blog. Pastu nanti mesti orang terkejut. Last entri update masa 1st year, tetiba update dah final year.’ Masa tu I just laughed tak terkata apa2. But then, saya terfikir2 balik macam interesting jugak kan kalau dapat share my experience throughout preparation for my big day. Mana la tahu nanti2 dah tua, baca balik blog sendiri pasal preparation dengan Mr. Husband boleh la feeling2 honeymoon macam orang baru lepas kahwin. Hihihi. Lagipun, before ni memang saya banyak bloggwalking blog2 b2b and ex-b2b to do some research for my big day. Dah kata pun 1st time nak kahwin kan. Harus la buat research sebab tak ada pengalaman and tak tahu apa2. Nak2 pulak any of my siblings tak ada lagi yang dah married. jadi, memang la knowledge pasal wedding2 ni zero. So, bila saya baca experience b2b lain share their experience rasa macam seronok and terfikir why not I do the same? Kalau tak ada orang nak baca pun, I don’t mind sebab blog ini adalah sekadar suka2 and for my personal satisfaction only.

Since today, 18/12/2013 my mom dah discuss and confirm kan tarikh dengan family my other half, saya pun ambil kesempatan, kita guna tarikh ni jugak la untuk start blogging on my journey towards my big day ye. Boleh macam tu? Huhuhu.

Tarikh for my big day telah di decide sendiri oleh my mom and my future MIL setelah berdiskusi bersama. Huhuhu. Bila tarikhnya? Yang tu saya reveal nanti. Hihi. By the way, my big day will be held together with kenduri bertandang for my brother. Since dua2 plan nak kahwin tahun yang sama, my bro awal tahun, me akhir tahun, my mom kata baik buat sekali majlis. Kalau buat 2 majlis, jemputan, saudara mara mesti la orang yang sama je. So my mom suggests pertengahan tahun masa cuti sekolah. Tapi disebabkan kena consider beberapa perkara lain, so tak berapa nak tengah tahun sangat pun la. Hee.


For now, cukup la sampai sini as introduction eh. Boleh ke macam tu?. Any other update will be updated dari masa ke semasa (if rajin). Haha. Tak janji tau ni. =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...