02 January 2014

2014

Happy New Year guys!!!

Since ramai sangat kan buat highlight untuk 2013, me pun of course tak nak kalah. Hihi. Here is my bittersweet throughout 2013.

1. Okayyy. Yang ini haruslah 1st highlight kan. Hihi. Lagipun memang moment ni pun yang berlaku dulu pada awal tahun hari tu bersamaan 3/2/2013 seminggu lepas habis final exam. Hihi. Padahal masa tu I was doing my attachment. Nasib baik la attachment dekat2 dengan rumah je. But still buat simple2 and among family je since all this happened so sudden. 

2. 2nd attachment dekat Hospital Serdang dalam bulan Mac. Bestttt. Sebab dekat dengan rumah. So, kalau tak ada apa2 nak buat terus call my dad suruh jemput. Hihi. Dapat pulak sama group dengan 2 orang kakak ni, lagi best, caringgg sangat taw. My saviours bila preceptor tanya saya tak tau nak jawab. Tenkiu kakakkkkk2. Hihi.

3. Start doing labwork for my FYP with labmate merangkap roomate. Memang hectic sangattt. Habis kelas dah lambat, buat muka terpaksa lambai housemates nak balik rumah. Kitorang pulak kena pergi animal house main dengan mice2 comel yang sedang menunggu kami itu. Hihi. Setiap hari weekend included. Nasib baik dapat jugak bertahan and completekan FYP. Kalau tak, boleh menangis air mata darah. Hoho hooooverrr sangattt. Hihi.

4. Dah complete labwork, kena betapa pulak siang malam depan laptop setel data. Lepas tu viva and defend project. Sangat mencabar sebab our viva was held at the middle of exam week. Mana nak fikir exam, fikir viva lagi. And it was during Ramadhan. Alhamdulillah thank you Allah everything went well.


But all the pain we had gone through is paid bila dapat tengok benda ni depan mata. Berharga sangat tau. Walau bukan emas. Hihi.

5. A day after final exam is over, kitorang dah kena pergi 3rd attachment pulak which is our industrial training for 6 weeks. But due to some unavoided problem we have to transfer and extend for another 2 weeks. 
*sigh


6. Complete je industrial training, I only have 2 days for my sem break. Huu. Tapi sempat pulak buat keputusan drastik pakai braces. Hihi. All this is unplanned. Tiba2 balik dari LI my mom terus ajak pergi dentist ingat kan sebab nak cuci gigi rupanya nak suruh dentist check gigi I and consult on braces. This is the new version of me. Haii. ;D

7. And after 2 years kitorang tak keluar bersama as housemates. Haipp bukan bermakna tak spend time bersama tau just kitorang lebih suka lepak sama2 dekat rumah, jimat masa, jimat duit tau. Hoho. Habis je killer subject punya test terus keluar jalan2, shopping, karaoke. But sadly sorang lagi tak dapat join. ;(


8. Okayy and this is compilation of my cousin's wedding. Hoho. 2013 sahaja ada 3 cousins saya kahwin. Susun gambar pun ikut kronologi la ye. (Ceitt siap berkronologi pulak. Haha. ) Yang first tu my cousin belah my mom kahwin on March. the other two on September and December.




9. And my last attachment of the year was in HTAR. Dapat groupmate yang best and happening jugak and partner yang sangat2 membantu also my saviour. Hihi. Thanks uolls.



10. And for the wrap up of 2013. My along's graduation day. Err..actually it's Majlis Angkat Sumpah ala2 white coat ceremony for the freshly graduate doctor-to-be. Hihi. As well as hunting for my wedding stuff after sudden decision from my parents suruh saya kahwin tahun ni jugak sekali dengan my along punya majlis bertandang. :D



Done for 2013. Hoping  for a sweet moment to share and better improved version of me this coming 2014.
Love.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...