11 February 2014

Kad Kahwin Done!

Assalamualaikum semua,
Last week dah settle dewan,doorgift and kad kahwin. So, lepas ni boleh la tidur malam dengan lena. Hihi. Hamboiii overrr sangat ayat. Wee. Tapi betul la. Saya rasa lega sangat sangat sangatttt. Lepas ni kalau balik rumah on weekend sekali sekala tak adala banyak benda yang nak kena settlekan kan?

Kad kahwin saya tempah dekat hentian kajang je sebab dekat dengan rumah. So, senang nak pergi ambik nanti. Hehe. Padahal sebab masa nak pergi buat kad hari tu kitorang dah malas nak survey kedai lain and pergi jauh2. Dua2 pun malas nak buat research. Cukupla research fyp hari tu. Hihi. Semalam orang tu pun dah email me draf kad kahwin. Correction pun dah buat. Now, my mom request nak hold dulu tak bagi printing sekarang sebab takut ada perubahan or any correction yang baru ternampak. (apakah ayat ni tunggang terbalik. Wehuu.) So, dalam bulan 4 nanti boleh la suruh diorang start printing.

Current mood : nervous sebab result exam keluar next week. Huhu.
Thanks for reading this entry guys. Goodbye.

04 February 2014

Dewan and Doorgift

Assalamualaikum and hi semua,
Rasa macam cepat sangat masa berlalu. Cuti sem tinggal lagi 4 minggu je. Sobs3x =( Somehow i feel so much better than masa exam week dulu sebab most of the important things dah setel. Betul la orang kata, kalau niat kita nak dirikan masjid tu betul and ikhlas insyaAllah He will ease us and everything will going smooth je. Alhamdulillah walaupun ada sedikit kesulitan pasal tempat which is nak buat kat umah or dewan, tp saya manage settle all those things before start new sem ni. At least tak ada la saya pening kepala fikir pasal dewan semua. Hihi. Semua mcm cepat je. Pasal dewan and doorgift saya settle on the same day. 

Since my wedding will be held right after final of my final exam (which means could be my last exam for degree insyaAllah), so i'll only have less than 20 days to make final touch up for my big day. Disebabkan tak nak pening2 kepala sendiri and susahkan my mom prepare doorgift sorang2, so we decided nak tempah je. Mula2 lagi i memang dah suggest kat my mom nak bagi bahulu ready made siap dengan kotak sekali. Tp my mom macam berat hati sikit nak setuju. Tapi after i explain all the reasons baru my mom macam setuju and terus ajak saya and my dad terjah terus Banting sebab nak rasa sendiri bahulu tu baru decide ok ke tak. 

Oh i order bahulu with kak nita yang sangat la friendly. Even kitorang main terjah je rumah dia,dia layan kitorang baik sangat. Walaupun baru 1st time jumpa and tak pernah kenal,rasa macam dah lame kenal (ni my mom yang kata. Hihi.) Saya dapat nombor kak nita ni pun dari my other half. Dia yang google and order untuk doorgift majlis belah dia. Saya pun gedik nak jugak tapi i chose different flavour. Haha. Sebenarnye sebab malas dah nak cari lain. Tapi seriously bahulu kak nita ni memang sedap and moist. Siap sekali dengan kotak and tali boleh tulis nama kita. Kak nita ni pun ada ambil tempahan seluruh Malaysia tau uolls. So, mana2 b2b yang tengah pening kepala nak bagi apa untuk doorgift bolehla order bahulu super moist ni dengan kak nita. :)

Settle bayar deposit untuk doorgift, me,my mom and dad settle kan deposit untuk dewan pulak. Cuma later saya kena call balik PIC confirmkan warna tema dewan. 

Done. This week my other half dapat cuti. So, kitorang plan nak tempah kad. Ye. Saya tahu macam awal sangat. Tapi kena jugak siapkan awal2 sebab once saya dah stat sem baru and duduk puncak alam tu memang susah la nak keluar mana2 settlekan kerja kahwin. 
Till then,
Bye. Gudnite. Assalamualaikum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...